Cifra zilei: 3874

Anul asta zburam cu un Jumbo Jet albastru deschis! Si nu din motive de fitze, ci din contra!
Cele mai ieftine bilete dus-intors spre New York le-am gasit la KLM si/sau Air France. Dojo cre’ca vrea sa se apuce de fumat ierburi legale prin Amsterdam fiindca a decretat “io nu vreau cu escala la Paris” asa ca am ales escala la Amsterdam. La intoarcere avem 7 ore pauza intre zboruri, poate fugim 3-4 ore in oras…
De fapt a zis ca a auzit ca frantujii ratacesc bagaje. Si mai apoi e si ora aterizarii la New York, care trebuie sa fie convenabila si pentru cine ne asteapta la aeroport…
Me happy!

Join the Conversation

13 Comments

  1. In 7 martie. Saru’mana de urare 🙂

    Citisem la Cabral despre “mania” frantzujilor de a rataci bagaje si am decretat ca, daca tot vom plati foarte posibil bagaj suplimentar la intoarcere (ca s-au porcit gunoaiele astea si nu mai poti veni cu 2 bagaje de cala moca), macar sa ajung naibii cu el acasa. Altfel sunt si … si cu banii luati 😀

  2. Eu sint convins ca la 1 milion de pasageri e inerent sa se rataceasca 2-3 bagaje… Iar daca ai un zbor direct nu prea vad unde sa se rataceasca bagajele, fiindca din cala avionului merg toate spre aceiasi banda rulanta. Probleme pot apare cind faci escala iar bagajul iti este coborit dintr-un avion pentru a fi urcat in altul, 6-7 ore mai tirziu. Pasagerul nu-si vede bagajul decit la destinatie, la locul escalei el nu are acces la bagajul de cala.

  3. CÍFRĂ s. f. 1. simbol grafic pentru reprezentarea numerelor. ◊ (fig.) număr, cantitate, sumă. 2. ~ de afaceri = cuantum al unor operații comerciale, financiare, în cifre. 3. număr care indică valoarea unei mărimi caracteristice a unei substanțe, a unui fenomen etc. (< it., lat. cifra, cf. fr. chiffre)

  4. Prin termenul cifră se înțelege fiecare din caracterele grafice ce servesc la reprezentarea în scris a numerelor. Impropriu, termenul cifră este folosit destul de des ca sinonim pentru număr
    Numărul este un concept abstract (ca formă și culoare) ce caracterizează o proprietate particulară a unei colecții de obiecte sau a unei mulțimi. Numerele sunt formate din cifre (44, 3,14, 13.880 etc.)
    (http://ro.wikipedia.org/wiki/Num%C4%83r )
    NÚMĂR ~ere n. 1) Mărime cu ajutorul căreia se efectuează diferite calcule și care se notează, de obicei, cu cifre; noțiune de cantitate.
    (http://dexonline.ro/definitie/numar )
    Prin termenul cifră se înțelege fiecare din caracterele grafice ce servesc la reprezentarea în scris a numerelor. Impropriu, termenul cifră este folosit destul de des ca sinonim pentru număr.
    (http://ro.wikipedia.org/wiki/Cifr%C4%83 )

  5. Dom’le, daca dex-ul ma lasa, daca inclusiv traducerea din franceza in engleza ma lasa, tu de ce nu ma lasi?
    Nu-mi place mie cum suna “numarul zilei”, care e problema? Nu-mi place nici sa scriu sunt, sau sa folosesc â.
    Asta e!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *